EN TID HAR GÅTT

Det har nu gått två månader och elva dagar sedan bilen rullade hemifrån Skövde med Riktning mot Hagfors.
I det här inlägget tänkte jag vi skulle blicka tillbaka på den första tiden här i Hagfors och minnas lite.

090823
Dagen D var framme och flytt bilen var hämtat på okq8 i Skövde. Den gick som sagt mot Hagfors och vi åkte rätt in i mitt nya liv eller rättare sagt en ny fas i livet. Att bo ensam och klara sig själv. Det var en blandad känsla i magen en blanad känsla av nerviositet,glädje och lite sorg. Men mest glädje och för första gången i mitt liv önskade jag att sommarlovet hade varit ett par veckor kortare än vanligt.
Vi landade i Hagfors runt halv 11 om jag inte mins fel. Flytt bilar stod kors och tvärs utanför trappuppgången, pojkar och flickor från Norden inredde sina rum/lägenheter som planerat. När klockan närmade sig tre så var det dags för visning av Hagfors. Det var Johan "Killer" Carlsson och Tomas Eriksson som visade runt lite vart vi tex kunde handla eller vart vi skulle gå nästa dag, när skolan började. Vi fick även träffa våra värdar/faddrar som vi kunde vända oss till om vi behövde hjälp. Jag, Sebastian Lie och Robin Axelsson fick Johans mamma och pappa.
Efter det vände det hemåt för farväl av mamma och pappa och sen direkt ut på gatan för att lira lite landbandy.
Ett perfekt avslut på sommarlovet.


Debut i HIBS tröjan!
Första träningsmatchen gick mot lokal konkurentet Edebäck och deras lag i divison 4.
Jag har nog aldrig sett så mycket folk på en juniorlags match, älvstrandshallen var fullsatt och spänningen steg.
Det var en målsnål match som slutade 2-1 till HIBS, Andreas Bengtsson var det som lossa bössan och gjorde NYA hibs första mål.

Spotnik Cup i falun!
Spotnik vill jag minnas med enbart glädje vi åkte upp till Falun med ett ungt lag. Vi spelade i två olika serier både Herr Junior och Herr. En riktigt utmaning väntade oss och vi skulle inte göra någon besviken. 
Om vi börjar med herrklassen så vill jag minnas att vi spelade 3-1 mot Aston som i dag är ett av top lagen i divison 2 och har en plats i allsvenkan nästa säsong inte är långt borta. Vi gjorde en kanon match men tyvärr räckte det aldig till slutspel. Det gjorde det därimot i Junior klassen, vi slutade tvåa i gruppen efter IBF Falun och gick till kvartfinal mot Faluns andra lag där blev det vinst med hela 7-0. Här fick jag göra mina första mål i HIBS röda tröja. Det blev vinst även i semi finalen denna gång mot Södertälje ibk och finalen var ett faktum. Vi skulle få revanch mot IBF Falun och det fick vi. Vinst med 3-2.   GULD!

Debut i JAS (MORA BORTA)
Vi Svävade långt uppe i luften och i efter hand kanske det hade varit bra och vi förlorade finalen, vi hade ju inte vunnit VM utan vi hade vunnit Spotnik cup. Vi gick för tre pinnar mot Mora såklart. Dock åkte vi på stryck med 12-2. Mora var ruggit bra men det känns som vi hade kunnat ge dom en något bättre match. 12-2 var inget bra resultat.

Gädet!
Här har vi redan haft massa goa minnen tillsammans tänk kvällen när Sverige spela vm kval och Zlatan avgjorde på övertid. Folk låg på golvet och bara skrek rätt ut och har jag inte fel var det någon som fällde en tår. Eller experition REK när Robin och Filip blev förföljda var sin gång med sina brudar. Förlåt för det boyzz!
En annan sak jag kommer i håg är 2 on 2 CUP, våran landbandy turnering där vi lottade lag och spelade mot ett mål. Vi spelade som om det vore SM-final. Segrarna var Filip Halvorsröd och Oskar Thorèn. Dessa små och spelskickliga pojkar gjorde senare succe även i USM. Jag är övertygad om att detta bara är en bråkdel av allt vi kommer uppleva tillsamman, ser fram mot mer roliga händelser tillsammans.

Ungdoms SM!
Detta är nog det som hände senast i tiden. Vi spelade två matcher en mot Örnen och en mot Lillån.
Det blev som sagt vinst i båda och HIBS var vidare till regionslutspel. Mot Örnen från Molkom blev det vinst med hela 18-3 och mot Lillån, Örebro regionens bästa p93 lag blev de vinst med 14-3.
Nu väntar regionensbästa pojkar 93 lag på att få åka till Hagfors den 5-6 december. Jag vill här säga precis som Albin Englöw ska man slå Hagfors i Hagfors DÅ SKA MAN VARA BRA! 


P.S!!! Fortsätter Sebban och Filip att äta THAI MAT varje dag, förvandlas dom snart från norrmän till Thailändare!






/ Pontèn #23


HIBS MOT REGIONSSLUTSPEL!

Under lördagen var det dags för det som alla 93 killar väntat på. U SM på hemmaplan! Skulle vi gå vidare mot Landskrona eller åka ut redan i kvalet på hemmaplan ?
Knappast !

Det var ett riktigt taggat IBS som gick ut på uppvärmingen och de märktes att alla ville vinna.
I första matchen var det Sk Örnen som stod för motståndet. Lite speciell känsla för den berömda `Molkomsmaffian´ (Andreas Bengtsson och Jesper Karlsson) som har klubben som moderklubb.
Men dom skötte sig okej!
 Det blev aldrig någon snack om saken.
Lite nervös start med 2-2 efter några minuter men sedan började vulkanen mullra.
Slutresultat 18-3 och en skön seger!
Thomas var nöjd med Anfallsspelet med ville ha mer slit i eget försvaret.

Andra matchen var den mest omtalade matchen inför U SM.
Lillån som dominerat allt i hela Örebro och vunnit många cuper stod nu på andra sidan.
Ännu mer taggat IBS som gick ut på plan.
Matchen började och vulkanen satte igång!
Bra bolltempo,bra rörelse och bra avslut!
14-3 och IBS vidare i USM!
Årets lagmål kanske var 8-0 målet som Simon Björk, Simon Larsson, Jesper Karlsson, Andreas Bengtsson och Karl Pontén stod för ?
15 sek in i andra smäller de! 
Boll från eget hörn av SL till SB vidare till JK vidare ut på AB in på JK och tillsist ut på KP som inte gör något misstag. Direktskott i första krysset!! Där visar femman att IBS har potential!


Nästa steg är nu regionsslutspelet 5-6 December som också spelas på hemmaplan!

Ska man slå Hibs i Älvstranden ska man vara bra!

Grupp 1: Hagfors IBS, Lerum och Lindås
Grupp 2: Pixbo, Billingsfors och Örebro SK


De två bästa i varje grupp möts i semifinal och sedan final. Vinnaren där går till SM-semi i Landskrona.

Välkomma 5-6 December!!



 / # 25 Albin Englöw


RSS 2.0